پزشکی 90 یزد

 

با آن همه نیاز که من داشتم به تو ،

پرهیز عاشقانه ی من ناگزیر بود

من

       بارها

به سوی تو باز آمدم ولی

                             هر بار

                                 دیر بود ...     

                                                                   (هوشنگ ابتهاج)

نوشته شده در تاريخ جمعه 2 تير 1391برچسب:, توسط مهرداد منصوری |

 

درخواست مجوز برای ایجاد جنین دورگه انسانی حیوانی        

   

  دانشمندان انگليسي براي خلق جنين دورگه متشكل از سلولهاي انسان و سلول تخم (‪ (egg‬حيوان براي انجام تحقيقات سلولهاي بنيادي و با هدف تهيه درماني براي بيماريهايي نظير پاركينسون، سكته و آلزايمر درخواست مجوز كرده‌اند.به گزارش خبرگزاري رويترز از لندن، پژوهشگران كينگز كالج لندن و موسسه سلولهاي بنيادي نورث ايست انگلند (‪ (NESCI‬اين درخواست را به اداره جنين‌شناسي و بارورسازي انساني (‪ (HFEA‬كه بر تحقيقات جنيني و درمان باروري نظارت مي‌كند تسليم كرده‌اند.اگر اين درخواست مورد تاييد قرار گيرد جنين دورگه حاصله ‪ ۹۹/۹‬درصد انسان و ‪ ۰/۱‬درصد حيوان خواهد بود. دانشمندان اميدوارند با استفاده از سلول تخم حيوان، مشكل كمبود سلول تخم انسان باقيمانده از درمان لقاح خارج رحمي را برطرف كنند. اين سلولها براي تحقيقات سلولهاي بنيادي كاربرد دارد.دكتر استفان مينگر مدير آزمايشگاه زيست‌شناسي سلول‌هاي بنيادي در كينگز كالج مي‌گويد تهيه رشته‌هاي سلول بنيادي جنيني انسان از بدن مبتلايان به اختلالات ژنتيكي عصبي، به تحقيقات بنيادي و ابداع درمانهاي جديد براي اين بيماريهاي مغزي كمك مي‌كند.تصميم‌گيري در مورد اين درخواست ماهها به طول مي‌انجامد.ساير محققان با استقبال از اين درخواست اين اقدام را گام معقولي در تحقيقات سلولهاي بنيادي توصيف كرده‌اند.دكتر ولف ريك از موسسه بابراهام در انگليس مي‌گويد استفاده از سلول تخم حيوان بجاي سلول تخم انسان روشي معقول و عملي است كه اين فرايند را تسريع مي‌كند.دانشمندان قصد دارند در ابتدا از سلول تخم گاو براي رشد بافت جديدي كه از نظر ژنتيكي نظير بيماران است استفاده كنند.محققان از شيوه انتقال هسته استفاده مي‌كنند. در پرورش گوسفند دالي اولين حيوان همتاسازي شده در جهان همين شيوه بكار رفت. در آزمايش جديد نيز هسته سلول تخم حيوان خارج شده و هسته سلول انسان جايگزين آن مي‌شود.رشد اين تخم تا مرحله تشكيل بلاستوسيست كه يك دسته سلول است ادامه مي‌يابد. پس از ‪ ۶‬روز دانشمندان سلولهاي بنيادي را خارج مي‌كنند در اين مرحله اين سلولها مي‌تواند به هر نوع بافت يا سلولي تبديل شود. جنين اوليه نيز قبل از ‪ ۱۴‬روزگي از بين مي‌رود كه طبق قانون مجاز است.

 

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 28 خرداد 1391برچسب:, توسط مهرداد منصوری |

انسان های ضد ایدز کشف شدند!!!!!!!!!!!

افرادي مقاوم به ويروس "اچ.اي.وي" در اوگاندا شناسايي شدند
پرتوريا - يک موسسه آمريکايي و انگليسي متخصص بيماري ايدز در اوگاندا، موفق به شناسايي گروهي از افراد شدند که بدنشان بطور طبيعي در برابر ويروس اچ.اي.وي. "ايدز" مقاوم است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 28 خرداد 1391برچسب:, توسط مهرداد منصوری |

دکتر علی اصغر خدا دوست در سال 1314 در شیراز متولد شد. دبستان و دبیرستان را در شیراز پشت سر گذاشت و به عنوان آموزگار در دبستان داوری داراب مشغول به کار معلمی شد.
در سال دوم آموزگاری کلاس ششم دبیرستان را به طور داوطلب با موفقیت پشت سر گذاشت. در سال 1333 در امتحان ورودی دانشکده پزشکی شیراز شرکت نمود و با درجه ممتاز بین داوطلبان پذیرفته و در این دانشکده مشغول به تحصیل شد.

دوره شش ساله پزشکی را با درجه ممتاز پشت سر گذاشت و پس از یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال 1341 از طرف دولت برای گذراندن دوره تخصصی در ایالات متحده انتخاب شد.
دکتر خدا دوست به عنوان اولین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز در سال 1341 پذیرفته شد و دوران سه ساله دستیاری را به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمر شناخته شد. ایشان در این دوران علاوه بر تحصیل در علوم بالینی به طور فعال مشغول تحقیقات در علوم پایه بود و مقالات متعددی در مجلات مختلف به چاپ رسانید.
پس از پایان دوران، ایشان یک سال به عنوان مربی و یک سال به عنوان استادیار در بخش چشم پزشکی همان دانشگاه مشغول به کار شد و در سال 1347 علیرغم پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینز عازم ایران شد و در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز به عنوان استاد مشغول فعالیت شد. یک سال پس از ورود ایشان به شیراز رئیس بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز به شیراز آمد و یک قرارداد مبادله دستیار بین بخش های چشم پزشکی این دو دانشگاه امضا رسید.
هر سال یک نفر از دستیاران بخش چشم پزشکی شیراز برای فراگیری تکمیل علوم پایه به دانشگاه جانز هاپکینز اعزام می شد و هر سال چهار دستیار به طور متناوب از دانشگاه فوق برای فراگیری علوم بالینی و تجربه عملی و تجربه در اعمال جراحی 40 زندگ ی نامه دکتر علی اصغر خدا دوست به شیراز می آمدند.
این برنامه 10 ساله از موثرترین برنامه ها برای بالا نگه داشتن سطح آموزش و تحقیق و درمان در دانشگاه شیراز و خصوصا بخش چشم بود. به طوری که سطح آموزش در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز از بسیاری از مراکز چشم پزشکی آمریکا فراتر رفته بود و برنامه های آموزشی در این بخش از طرف آکادمی چشم پزشکی آمریکا به رسمیت شناخته شد و تعداد زیادی از فارغ التحصیلان شیراز در همان مرحله اول شرکت در امتحانات بورد چشم پزشکی آمریکا با نمره عالی از عهده امتحانات مربوطه بر می آمدند.
در مدتی که دکتر خدا دوست به عنوان استاد و رئیس بخش مشغول فعالیت بود با جلب همکاران جوان و با استعداد و همکاری آنها مثل آقایان دکتر فریور، دکتر امین لاری، دکتر اشرف زاده، دکتر روزی طلب و مرحوم دکتر ستایش یکی از معتبرترین مراکز چشم پزشکی را با وجود امکانات محدودی که در اختیار داشت به راه انداخت. بهترین فارغ التحصیلان دانشکده پزشکی شیراز و سایر دانشکده ها جلب بخش چشم دانشگاه شیراز شدند و بهترین آنها برای یک سال گذراندن دوره در آمریکا انتخاب م یشدند و بعد از بازگشت اکثر آنها به عنوان کادر آموزشی در بخش مشغول می شدند.
از سال 1347 تا 1359 ایشان هر دو سال یک بار به عنوان استاد مدعو، شش ماه را در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز برای ادامه برنامه های تحقیقاتی گذراند و در این دوران چندین مرتبه به عنوان مدرس در کشورهای متعددی از جمله چین، ترکیه، سوریه، عمان، پرو، اکوادور و ایتالیا دعوت شد.
دکتر خدا دوست در سال 1359 عازم آمریکا شد و به عنوان استاد در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز مشغول به کار گردید. نامبرده در سال 1361 به عنوان استاد و رئیس بخش چشم دانشگاه سیسیل انتخاب شد و در سال 1371 مرکز چشم پزشکی کنتیتکت در شهر نیوهیون را تاسیس کرد و به عنوان مسئول آن مشغول به کار شد. از سال 1359 ایشان به طور مکرر سالی دو بار به وطن خود باز گشته و در فعالیت های بالینی و آموزشی در بیمارستان های مختلف تهران و شیراز شرکت کرده است. مرکز تخصصی چشم پزشکی در شیراز به نام ایشان بوده که چشم پزشکان متعددی در آن مشغول به خدمت و تربیت دستیاران م یباشند.
ایشان به طور متناوب توسط شخصیت های برجسته ای در چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شده اند و شهرت ایشان علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده در زمینه های مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی ، مدیون تحقیقات پای های بر ناراحتی های سطح قرنیه است، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار ایشان

Khoda doost Basement Membrane line

نامگذاری شده است .
 

نوشته شده در تاريخ سه شنبه 5 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط سروش محمدی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.